×
×

Gratis offertes voor het reinigen van een dak

Via onderstaand formulier vraag je meteen meerdere gratis offertes op maat op bij verschillende dakreinigers in jouw buurt. Geef aan wat je precies wenst uit te voeren, en wij gaan voor jou op zoek naar de meest geschikte specialisten. Vergelijk de offertes die je ontvangt, en bespaar zo op de kostprijs.

Alle offertes zijn volledig gratis en zonder enige verplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

reiniging-dak.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dakgoot reinigen: Hoe begin je eraan? En waarop letten?

Je dakgoot vangt het regenwater op, en brengt het gecontroleerd naar de regenwaterafvoer. Maar opdat de dakgoot z’n functie goed zou kunnen blijven uitvoeren, moet het in goede staat gehouden worden. Dat betekent dat je de dakgoot regelmatig moet reinigen.

Hoe moet je het onderhoud van je dakgoot aanpakken? Wanneer moet je dit onderhoud uitvoeren? En kan je het zelf uitvoeren, of laat je het best over aan een specialist?

In dit artikel:

Waarom je dakgoot reinigen?

dakgoot reinigen © Shutterstock - Regelmatig je dakgoot reinigen kan ergere problemen voorkomen

Net zoals bij heel veel andere dingen voorkomt een goed onderhoud van je dakgoot dat je later hoge reparatiekosten hebt. Het grootste gevaar bij dakgoten is verstopping. Indien regenwater niet meer goed kan wegvloeien, dan blijft al dit water in je dakgoot staan. Als gevolg van het opgehoopte vuil en het gewicht van het water kan je dakgoot gaan scheuren of zelfs breken. Hierdoor ontstaan lekken.

Regenwater kan ook via de gevel naar beneden beginnen druppelen of stromen. Dit kan op termijn leiden tot vochtproblemen op de gevel. Denk bijvoorbeeld maar aan schimmelvorming. Heb je een houten gevel, dan kan dit zelfs leiden tot verrotting van het hout. Iets wat je ten allen tijde moet vermijden.


Geef je dak terug een nette uitstraling!

Geniet opnieuw van een netjes gereinigd dak!

Bespaar jezelf de tijd en de moeite! Laat je dak reinigen!

Een proper dak? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een professionele dakreiniging?

Vergelijk prijzen van professionele reinigers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Je dak bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je hele woning. Laat je dak dus professioneel reinigen door een ervaren firma. Je bespaart jezelf de tijd en de moeite, en bovendien ben je zeker van een mooi resultaat.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
dakreinigers

aanvraag starten


dakgoot onderhoud © Shutterstock - Een dakgoot kan op verschillende manieren gereinigd worden, zoals met een hogedrukreiniger op lage stand

Hoe een verstopte dakgoot voorkomen?

Verstopping is dus het grootste gevaar bij dakgoten. In plaats van te wachten tot je dakgoot verstopt is, kan je beter vermijden dat de verstopping optreedt. Je hebt hiervoor een aantal mogelijkheden.

Regelmatig je dak reinigen

Regelmatig je dak reinigen komt ook je dakgoot ten goede. Het meeste vuil en mos dat in de dakgoot terechtkomt, is immers afkomstig van het dak. Door je dak regelmatig te reinigen, komt vuil en mos niet meer in je dakgoot terecht.

Indien je je dak laat reinigen, dan doe je er goed aan om meteen ook een dakcoating aan te brengen. Hierdoor krijgt je dak een beschermende laag, en die zorgt er meteen voor dat algen en mossen zich meer zo makkelijk op het dak kunnen hechten.

Voor het reinigen en ontmossen van je dak moet je rekenen op een prijs tussen de 9 en de 15 euro per m². Laat je ook een dakcoating aanbrengen, dan schommelt de prijs tussen de 30 en de 45 euro per m².

Je dakgoot afschermen

bladbolrooster © Shutterstock - Met een bladbolrooster kan je vermijden dat er bladeren of takjes in de dakgoot belanden

Eenmaal je je dakgoot hebt gereinigd, is het verstandig om je dakgoot af te schermen. Dit kan je doen door een gaas bovenop je dakgoot aan te brengen. Om te vermijden dat ook takjes en blaadjes in je dakgoot belanden, kan je best kiezen voor een boldraadrooster of een bladbolrooster.

Voor het plaatsen van een bolvormige bladvanger moet je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 1,50 en de 15 euro per stuk. Voor een volwaardige dakgootafdekking schommelt de prijs rond de 27 euro per 3 meter.

Vogelnesten

Het gaas verhindert niet alleen dat allerlei vuiligheid in je dakgoot terechtkomt, ook ongedierte komt niet meer in je dakgoot terecht. Zij maken er soms een nest in, of zoeken naar materiaal om een nest te bouwen. Vaak brengen ze meteen ook schade toe aan je dak.

Vogelnesten verwijderen mag je niet zomaar doen. Hier moet je de natuurbeschermingswet volgen. Wil je een vogelnest verwijderen uit je dakgoot, dan raadpleeg je best een professionele dakwerker. Zij kennen de regels hieromtrent.

Om te voorkomen dat vogels een nest in je dakgoot gaan bouwen, kan je ook vogelschroten laten plaatsen. Laat dit meteen doen wanneer je je dakgoot laat reinigen. Indien je de twee werkjes combineert, dan betaal je doorgaans een lagere prijs.

Voor vogelschroten schommelt de prijs rond de 10 euro per strekkende meter. Dit is exclusief BTW en plaatsing.

boldraadrooster © Shutterstock - Met een boldraadrooster kan je vermijden dat er bladeren of takjes in de dakgoot belanden

Hoeveel kost het reinigen van een dakgoot?

Gemiddeld schommelt de prijs voor het reinigen van een dakgoot rond de 3 à 5 euro per lopende meter.

De prijs voor het laten reinigen van je dakgoot wordt bepaald door verschillende factoren. Uiteraard speelt de lengte van je dakgoot een grote rol. Maar ook de bereikbaarheid van je dakgoot is van invloed op de prijs. Indien er bijvoorbeeld stellingen geplaatst moeten worden, dan zal dit de prijs omhoog duwen.

Ook andere werkjes die je graag wil laten uitvoeren hebben een invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van bladvangers of vogelschroten.

Gemiddeld schommelt de prijs voor het reinigen van een dakgoot rond de 3 à 5 euro per lopende meter. Dit is exclusief BTW en andere bijkomende kosten. Voor een gedetailleerde prijs op maat kan je best gratis offertes aanvragen bij verschillende specialisten, en hun prijzen vergelijken.

Zelf doen of laten doen?

Een dakgoot reinigen is een klusje dat je eigenlijk makkelijk zelf kan doen. Je moet dan wel over de nodige kennis beschikken. En je bent best ook in het bezit van het nodige materiaal.

In sommige gevallen is het nodig dat je stellingen moet huren, wat soms vrij duur is. Net daarom is het zelf reinigen van je dakgoot niet altijd goedkoper dan beroep te doen op een specialist.

Overweeg daarom zeker een beroep te doen op een professionele dakgootreiniger. Zij hebben de nodige kennis in huis, en bovendien beschikken ze over de juiste materialen. Indien je de klus zelf uitvoert, dan moet je deze materialen allemaal zelf aankopen. Waardoor de prijs soms duurder uitvalt.

Hoe vaak de dakgoot reinigen?

In het beste geval maak je je dakgoot en regenpijp minstens 1 keer per jaar schoon. Maar de juiste frequentie hangt af van geval tot geval. Indien je bijvoorbeeld in een groene omgeving woont, waar regelmatig bladeren van de bomen vallen, dan kan het zijn dat je je dakgoot frequenter moet laten schoonmaken.

Bekijk zeker ook eens de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. In dit geval zullen de schoonmaakfirma’s op vaste tijdstippen je dakgoot komen reinigen. De prijs is in dit geval lager voor een individuele schoonmaakbeurt dan wanneer je losse opdrachten laat uitvoeren.

Gratis offertes voor het reinigen van een dak

Hou je dak ten allen tijde in goede staat, en vermijd problemen met je dakgoot. Aarzel niet om hiervoor een professionele dakreiniger te contacteren. Zij weten hoe je te werk gaat zonder blijvende schade aan te brengen.

Benieuwd hoeveel zo'n professionele dakreiniger kost? Vraag gratis offertes aan via het onderstaande formulier. Je ontvangt nadien offertes op maat van verschillende dakreinigers in jouw regio. Vergelijk de offertes, en bespaar zo op de kostprijs.

Alle offertes zijn vrijblijvend en 100% gratis.


dakreinigers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Dak ontmossen: Hoe ga je te werk?
Reinigingsfirma's in uw buurt
Offertes voor dakreiniging